Hur fungerar en molnväxel?

För många är det självklart vad en molnväxel är, men inte för alla. Därför tänkte vi i den här texten räta ut alla frågetecken kring vad molnbaserad telefoni är och hur den kan hjälpa dig vid hantering av telefoni. 

Så funkar en molnväxel

Molnväxeln är en mjukvara du installerar på din dator och sedan “ligger” den i molnet. Det är med hjälp av IP-telefoni (ibland kallad VoIP) som du kan ringa och ta emot samtal. IP-telefoni har olika benämningar (exempelvis VoIP) och ibland kallas det för internettelefoni vilket är en talande benämning. IP-telefoni eller internettelefoni är vad det låter som, du ringer över internet och inte över det fasta telefonnätet. Tidigare krävdes fysisk hårdvara för att kunna ha en telefonväxel, men inte med en molnväxel. Istället för att ha en lokal telefonväxel i företaget, ligger alla telefonväxelfunktioner och tjänster i molnet. 

En annan sak som skiljer molnväxeln från andra telefonilösningar är hur en molnväxel underhålls. Med en molnväxel så kan den som underhåller telefonväxeln göra det regelbundet för att det är enkelt att göra. Kräver molnväxeln kontroll, underhållning eller uppdatering kan växelleverantören göra det snabbt och enkelt. Molnväxlar är numera mer regel än undantag när det kommer till telefoni för företag av olika storlekar på grund av deras flexibilitet och kostnadseffektivitet. En molnbaserad telefonväxel möjliggör moderna kommunikationslösningar som stöder det växande behovet av mobilt arbete och globala företagsverksamheter.

Att välja telefonväxel från Wx3

Du vet väl om att Wx3 har jobbat med att skapa molnväxlar i över 20 år? Med vår lösning kan du ha ditt företags telefonväxel med dig hela tiden. Hos oss får du en användarvänlig, kraftfull och smart telefonväxel med en mycket kunnig support. 

Fördelar med att välja en molnbaserad telefonväxel från Wx3 

  • FRIHET – Du kan ringa med vilken mobiloperatör som helst, från vilken typ av telefon som helst och även utanför Sverige. Du kan hantera samtal och växel i din mobil, från en dator eller en fast telefon.
  • KONTROLL – Med vår telefonväxel kan du logga in och ut dig själv och dina kollegor i olika svarsgrupper. Du kan även se dina kollegors tillgänglighet. 
  • ÖVERBLICK – Du får samtalshistorik där du kan se exakt vilka samtal som hanterats av vem på ert företag. Du kan även välja vilket nummer som visas när du ringer, se vem som ringer och i vilken svarsgrupp, innan du svarar. 
  • KOSTNADSEFFEKTIV – Du får en flexibel prismodell och kort bindningstid som du sedan kan skala upp eller ner efter behov.